Селекционерът на Таити Еди Етаета обяви имената на 23-мата играчи, на които ще разчита по време на започващата на 15 юни Купа на Конфедераците в Бразилия.
 
Повечето футболисти се състезават в местното първенство, като единственото изключение е 33-годишният нападател Марама Ваируа, който има една шампионска титла и две купи на Франция като играч на Нант. Освен за „канарчетата“ той игра за Ница, Лориен, Нанси и Монако, а през последния сезон беше в гръцкия Пантракикос.
 
11 от играчите на 43-годишния Етаета играята за Драгон, седем са от Тефана, двама от Тамарии Фаа'а и по един представител имат Венус и Рониу. Вратарят Ксавие Самен е футболистът с най-голям опит в националния отбор – 28 мача. Голмайстор на тима е Стиви Чонг Хуе – 11 попадения.
 
Националният отбор на Таити се подготвя за участието си на Купата на Конфедерациите на лагер в Чили, където играе контролни срещи с местни обори. Тимът на Еди Етаута е в една група с Нигерия, Испания и Уругвай. Първият мач е срещу Нигерия (17 юни).
 
СЪСТАВЪТ НА ТАИТИ
Вратари: Шавие Самен (Драгон), Микаел Рош (Драгон), Жилбер Мериел (Тефана)
Защитници: Венсан Симон (Драгон), Техеиварий Лудивион (Тефана), Никола Валар (Драгон), Стефан Фаатирау (Тефана), Таматоа Вагеман (Драгон), Яник Веро (Драгон), Едсон Льомер (Драгон), Раиниу Ароита (Тамарии Фаа'а)
Халфове: Жонатан Тео (Тамарии Фаа'а), Лоренсо Тео (Тефана), Алвин Тео (Тефана), Стенли Атани (Тефана), Еймано Буребар (Тефана), Енри Кароан (Драгон), Рики Айтамай (Венус), Йоан Тиони (Рониу)
Нападатели: Стиви Чонг Хуе (Драгон), Теаониу Тео (Драгон), Самуел Хнанийне (Драгон), Марама Ваируа (Пантракикос, Гър)