Испания и Украйна са първите отбори, класирали се за четвъртфиналите на европейското първенство до 21 години, което се провежда в Румъния Грузия. Това стана факт, след като „червените фурии“ победиха Хърватия с 1:0 с ранен гол в мач от група „В“.

Единственото попадение за испанската победа беше реализирано още в 20-ата секунда от капитана Абел Руис, който се възползва от подаване на Серхио Гомес.

Испанците имаха добра възможност и в 72-ата минута, когато Хуан Миранда не успя да отправи достатъчно точен удар и да покачи на 2:0. Хърватия пропусна шанс да изравни в 88-ата минута, след като Матия Фриган бе спрян от вратаря Арнау Тенас.

По-рано вчера Украйна победи Румъния с 1:0 след автогол на Виктор Дикан в 88-ата минута. Така украинците и испанците оглавяват класирането на групата с по шест точки след два изиграни мача, докато хървати и румънци нямат спечелен актив. Това означава, че Украйна Испания са сигурни четвъртфиналисти, а на 27 юни в директен спор ще определят кой ще завърши на първо място в групата.

Домакинът Грузия продължава без загуба от началото на шампионата, след като във втория си мач направи 2:2 срещу Белгия пред рекордните в историята на младежките шампионати 41 887 зрители. На стадион „Борис Пайчадзе“ грузинците наваксаха пасив от два гола през второто полувреме.

Максим де Куйпер и Ларги Рамазани дадоха аванс на белгийците, след като се разписаха в 15-ата и 38-ата минута. Резервите Гиорги Цитаишвили и Гиорги Гулиашвили донесоха точката на Грузия. Цитаишвили вкара в 51-ата минута, а Гулиашвили беше точен за 2:2 три минути преди края.

В другия мач от групата Португалия и Нидерландия завършиха при резултат 1:1. Португалците поведоха с гол на Домингош Алмейда в 20-ата минута, а Браян Бробей изравни за „лалетата“ в 78-ата. Грузия е лидер в групата с 4 точки. Белгия и Нидерландия имат по две, а Португалия е с една точка. На 27 юни грузинците играят срещу „лалетата“, а португалците срещат белгийците.