ФИФА обяви тримата финалисти за наградата си The Best, която ще връчи за най-добър футболист в света през 2020 година. Това са Роберт Левандовски (Байерн), Кристиано Роналдо (Ювентус) и Лионел Меси (Барселона).

Наградата се връчва за първи път през 2016 година и на два пъти е била притежание на Роналдо (2016 г. и 2017 г.), а Меси я е печелил веднъж - миналата година. Полският голмайстор Левандовски обаче е считан за фаворит тази година да я грабне за първи път, след като беше с основна заслуга за требъла на баварците.

Вотът, който ще определи победителите в почти всички категории, е разделен на четири равни части между феновете (25%), националните селекционери (25%), капитаните на националните отбори (25%) и журналистите (25%). Само наградата "Пушкаш" и нейният носител ще бъде определен изцяло от вота на феновете и този на избрани от ФИФА легенди (Христо Стоичков, Кафу, Ессам ел Хадари, Диего Форлан, Фарид Мондрагон, Парк Джи-Сун, Бастиан Швайнщайгер, Давид Суасо, Яя Туре, Давид Вия).

В надпреварата за най-добър треньор останаха Ханзи Флик (Байерн), Юрген Клоп (Ливърпул) и Марсело Биелса (Лийдс).

Кандидатите за приза при вратарите са Мануел Нойер (Байерн), Алисон (Ливърпул) и Ян Облак (Атлетико Мадрид).

Някой измежду Луис Суарес (Атлетико Мадрид), Хьон-Мин Сон (Тотнъм) и Джорджиан Де Араскиета (Фламенго) ще спечели наградата “Пушкаш” за най-добър гол.

Номинираните за най-добра футболистка са Люси Броунз (Манчестър Сити), Пернил Хардър (Челси) и Уенди Ренар (Олимпик Лион).

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 17 декември, като тя ще протече изцяло онлайн. Нейни водещи ще бъдат футболната легенда Рууд Гулит и спортната журналистка Решмин Чаудхури.