Футболистите Анхел Кореа и Шиме Върсалко от лагера на Атлетико (Мадрид) са футболистите, които са дали две положителни проби за коронавирус и са изолирани от останалите си съотборници. УЕФА обаче официално обяви, че няма причина за отлагане на 1/4-финалния сблъсък в Шампионската лига между „дюшекчиите“ и РБ Лайпциг, който трябва да се играе в четвъртък в португалската столица Лисабон.

"Мачът ще се изиграе по план. Няма причини да бъде отлаган или да се взимат други решеиня", се казва в изявление на човек от УЕФА пред ДПА.

Повече изявления по въпроса няма да има, като единственото уточнение е, че медицинският протокол за подобни случаи ще бъде следван.

Атлетико обяви снощи двете положителни проби. В резултат 93-членната делегация на клуба трябваше да отложи пристигането си в Лисабон, което бе планирано за днес.

Срещите от 1/4-финалите до самия финал в Шампионската лига ще се играят в португалската столица Лисабон. Победителят във всеки сблъсък ще се излъчва само в един мач, тъй като УЕФА иска да завърши турнира преди националните първенства да се подновят през септември.