Най-скъпият футболист в света Неймар ще се завърне в игра още тази седмица, но не с екипа на ПСЖ, а с този на Бразилия в САЩ за контрола с Колумбия. 27-годишният нападател не успя да си осигури трансфер в Барселона през вече изминалия трансферен прозорец, въпреки че неистово желаеше това да се случи. Той премина при парижани през лятото на 2017 година за рекордните в историята 222 милиона евро, влезли в касата на каталунците, които не пожелаха да дадат толкова много пари, за да си го върнат.

Неймар ще играе за първи път футбол от май месец. Това ще се случи срещу Колумбия на „Хард Рок Стейдиъм” в Маями тази събота, съобщава „Марка“. Както е известно, нападателят не игра за „Селесао” при триумфа в домашната Копа Америка това лято заради контузия. На финала „кариоките победиха Перу с 3:1.

Междувременно стана ясно, че бразилският голмайстор, който до последно продължи да тренира с ПСЖ по време на сагата с евентуален негов трансфер това лято, до последно е бил в контакт с Реал (Мадрид). Той искаше да се завърне в Барселона, но накрая най-дейни са били „кралете“ от испанската столица. Лично бащата на Неймар е пътувал до Мадрид, след като е пропаднал вариантът за връщане на „Камп Ноу“, но и преговорите с „белия балет“ не са били успешни.