Легендата на Ливърпул Стивън Джерард е съвсем близо до поемането на Астън Вила. Той гласен за заместник на уволнения мениджър на „виланите“ Дийн Смит.

41-годишният Стиви Джи, който в момента е начело на Рейнджърс, снощи е пристигнал в Лондон с полет от Глазгоу. Очаква се днес той да проведе преговори със собствениците на Астън Вила.

Според информациите бизнесмените Насиф Сауирис и Уес Едънс са готови да платят компенсация от 3 милиона паунда на Рейнджърс. Офисът на Сауирис е в Лондон.

Джерард има оставащи още 2,5 години от договора си с шотландския гранд. Шефовете на клуба от „Айброкс“ обаче са заявили, че няма да му създават пречки, ако той поиска да поеме отбор от английската Висша лига. Освен това са му дали разрешение да преговаря с Астън Вила.

Развитие относно вероятността Стивън Джерард да поеме клуба от Бирмингам се очакват в следващите 48 часа. Селекционерът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес също е вариант за „виланите“, но Стиви Джи е топ изборът на клубната управа.

Първият мач на Астън Вила след паузата във Висшата лига заради мачовете на националните отбори е на 20 ноември, когато Брайтън гостува на „Вила Парк“.