Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре заяви, че с радост би се върнал в Барселона. “Преди 2 години казах, че бих се върнал. За мен Барса е най-важният тим и ако ме потърсят, няма какво да му мисля. Обичам Барселона и бих искал да се върна“, заяви Туре. Роденият на 13 май 1983 година полузащитник игра три години в Барселона (2007-2010), след което беше продаден на Сити след решение на Гуардиола.

„На пресконференцията, когато си тръгвах, казах, че бих се върнал. Не можеш да си сигурен какво ще се случи утре, а Барса е отборът на моя живот. Исках да завърша кариерата си там и ако мога да го направя, ще бъде феноменално“, допълни полузащитникът.

“Решението на Гуардиола беше странно, защото той е ключът за успехите на Барселона през последните няколко години. Всички обаче сме хора и въпреки страхотните си постижения, той избра да си тръгне. Познавам Тито и мисля, че той ще приложи същата философия, която бе наложена от Пеп. Той е много добър човек със сходни разбирания, но е и отличен специалист“, завърши Туре./БЛИЦ