Агентът на Яя Туре предупреди Манчестър Сити, че ако до края на седмицата неговият клиент не получи нов договор, ще потърси късмета си другаде след края на сезона.

Преговорите за преподписване с котдивоареца се водят от 6 месеца, а халфът е споделил пред своя представител, че иска въпросът да бъде решен, докато трае паузата на националните отбори.

„Ако той подпише договор в следващите три или четири дни – всичко ще е наред“, отсече Димитри Салюк. „Ако не, повече няма да чакаме и ще стартираме преговори с други клубове.“

„Това дава срок на Сити до събота. Ако дотогава няма промяна, ще им кажем: „Благодарим Ви, Яя си тръгва през май“, допълни той.

„Не мисля, че Туре ще остане в клуба и не става дума за пари. Причините за напускането му са много. Той е един от най-добрите играчи в Сити, но не получава нужното уважение от останалите. Единствено Роберто Манчини се отнася добре с него.“

В момента африканецът заработва по 220 хиляди паунда на седмица, но Селюк е категоричен, че клиентът му не търси увеличение в заплатата. „Всичко е много странно. Не е нормално преговори за нов договор да продължават 6 месеца. През цялото това време се обсъждат някакви незначителни детайли“, допълни агентът на 29-годишния Туре.