Легендарният голмайстор на Арсенал от близкото минало Иън Райт подложи на убийствена критика представянето на отбора в последно време и най-вече последната загуба от Челси с 0:2, която остави почти без шансове лондончани в борбата за титлата в Премиер шип. "След само една спечелена точка от 9 възможни, Арсенал показа, че вече не е сериозен претендент за титлата", пише Райт в традиционната си колонка за "Сън". Според него основен проблем в състава не Венгер е липсата на опитни играчи.

"Страхувам се, че само до няколко седмици тимът на Арсен Венгер няма да има за какво да играе през този сезон. На 9 март Арсенал приема у дома си Порто във втори мач от 1/8- финалите на Шампионската лига. Отпадането от турнира ще учеличи неимоверно натиска върху мениджъра. Сигурен съм, че скаути на Порто са наблюдавали последните няколко срещи на отбора и са преценили, че имат добри шансове да продължат напред", продължава с анализа си Иън Райт.

"Едно равенство и две загуби от Юнайтед и Челси. Арсенал загуби четирите си мача през този сезон срещу другите кандидати за титлата, като вкара само 2 гола, а допусна 10 и това показва, че просто не е достатъчно добър. Въпреки, че се представа добре в Шампионската лига, Арсенал не може да издържи до края. Изобщо не трябва да сте някакъв тактически гении, за да видите, че нещо не е в ред. Мисля, че в отбора няма достатъчно опитни играчи. Както видяхме в неделя Арсенал просто не може да се справи с играчи като Дидие Дрогба. Страхувам се, че не е далеч времето когато Аршавин, Вермален, Фабрегас ще започнат да се чудят имат ли изобщо шанс да спечелят нещо и какво правят в този клуб", завършва бившият нападател на "артилеристите"./ БЛИЦ