Швейцарският Йънг Бойс победи с 3:2 като домакин английския Тотнъм в първа среща от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Мачът се превърна в спектакъл с много голови положения, особено пред вратата на англичаните. Швейцарците поведоха с 3:0 преди "шпорите" да вкарат своите попадения, които може да се окажат с решаващо значение в реванша на "Уайт Харт Лейн" в Лондон.
Домакините започнаха вихрено и още във втората минута Сенад Люлич уцели гредата.

Само две минути по-късно обаче отново Люлич този път изпрати топката в противниковата мрежа с удар отблизо - 1:0 за Йънг Бойс. Отбраната на Тотнъм не действаше стабилно и бе наказана отново в 13-ата минута, когато Анри Биенвеню бе изведен сам срещу вратаря Еурелио Гомеш и с хладнокръвен изстрел направи резултата 2:0. В 29-ата минута кошмарът за Тотнъм стана пълен, след като Хавиер Хохщрасер нахлу в наказателното поле на гостите и с премерен удар вкара трети гол за Йънг Бойс.

"Шпорите" успяха да върнат един гол още преди почивката. В 42-ата минута Себастиан Басонг върна надеждите тима, след като бе точен с глава след центриране от ъглов удар на Гарет Бейл.
Тотнъм успя стигне до по-изгоден резултат след почивката, въпреки че швейцарският отбор можеше да отбележи нови голове във вратата на Гомеш. Руският нападател Роман Павлюченко вкара прекрасен гол от малък ъгъл след хубава атака на гостите в 83-ата минута и Тотнъм остава фаворит за класиране в групите на Шампионската лига, независимо от поражението./БЛИЦ