Легендарният футболист и треньор на Барселона Йохан Кройф заяви, че е твърдо против подписването на дългосрочни договори от страна на играчите. Кройф смята, че подобно предлагане на дългосрочни контракти не е добре нито за клуба, нито за футболиста. Холандецът пише в седмичната си колонка, че съществува опасност даден играч да се отпусне и да няма никаква мотивация, когато се обвърже за повече години с някой клуб.

“Аз не съм фен на дългосрочните договори, а именно такъв Меси подписа с Барселона (б.р.- аржентинецът парафира с каталунците до 2016 година). Играчите трябва да бъдат мотивирани, за да продължат да се подобряват”, пише Кройф.

“Много от звездите живеят съвсем спокойно, след като сложат подписа си под дългосрочен договор. Меси заслужава да бъде сред водещите футболисти на Барселона, но контрактите трябва да са за най-много три или четири години”,завършва легендарният Кройф, който създаде първия Дрийм тийм в историята на Барселона и спечели първата КЕШ през 1992 година. В състава тогава бе и българинът Христо Стоичков./БЛИЦ