Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол похвали Димитър Бербатов за страхотния му първи мач като титуляр за "котиджърс". Митко се развихри в домакинството на Уест Бромич, спечелено с 3:0, в което реализира първите си 2 гола за новия си тим след трансфера от Манчестър Юнайтед.

Холандският специалист сподели след успеха, че Бербатов е различен футболист от този, който играеше в Тотнъм, когато отново той му беше треньор. Йол изрази мнение, че в момента Митко е много по-завършен играч в сравнение с онзи период, когато е бил типичен таран.

„Това бе страхотен следобед. Може би подобен на този, когато Младен Петрич вкара 2 гола при дебюта си“, сподели Йол.

„Много съм доволен, защото това е нова формация. Уго Родайега игра за първи път с Берба, както и с двама различни халфове. Много съм доволен. Има място за оптимизъм, защото Бербатов е топ нападател, а Петрич също, както и Родайега", коментира спецът.

"Много съм щастлив с моите нападатели. Сега трябва да формираме и добра халфова линия, защото загубихме много играчи. Сега имаме нови футболисти, различно е“, продължи наставникът на Фулъм след победата над "дроздовете".

На въпрос как ще коментира играта на Бербатов, който като че ли беше навсякъде по терена, Йол отговори: „Това е, което той искаше. Искаше да играе, а той не играеше много мачове миналата година за Манчестър Юнайтед... а беше голмайстор. Ако не играеш редовно, това е единственото, което искаш - да играеш футбол. Мисля, че Берба направи повече, отколкото направи досега в живота си. Той беше отзад, беше в халфовата линия, беше отпред, вкара добър гол, така че бях щастлив. Имахме млада скамейка и заради това бях толкова доволен от Димитър."

"Бербатов иска да играе своя футбол. В момента е на 31 години. Видяхте как действаше в халфовата линия, печелеше обратно топката, чистеше с глава от собственото ни наказателно поле. Изобщо той беше различна класа. Днес бе почти съвършен", продължи с ласкавите думи за българина Мартин Йол.

"Мисля, че той отбеляза 23 гола, когато бяхме заедно в Тотнъм. Сигурен съм, че ако е добре физически, ще направи онова, което Клинт Демпси направи за нас", каза още Йол.

Както е известно, холандецът вече не може да разчита на доскорошния голмайстор на Фулъм Клинт Демпси, който премина в Тотнъм.