Халфът на Арсенал Мезут Йозил не обръща сериозно внимание на критиките по свой адрес. Световният шампион с Бразилия от Мондиал 2014 дори заяви, че няма какво да доказва. Рекордната за клуба покупка от 53 милиона евро попадна под обстрела на медиите след загубата с 0:2 от Борусия (Дортмунд) на старта на груповата фаза на Шампионската лига.

"Няма какво да доказвам на никого. Аз играя за Арсенал. Дори имам усещането, че критиката към мен е много по-голяма, отколкото когато играех в Бундеслигата и Реал (Мадрид). Сезонът за Арсенал тъкмо започна. Бяха привлечени нови футболисти на ключови позиции. Футболът е колективна игра, нещо, което още трябва да подобрявам. Не може да се сработим от първия ден", коментира Йозил.

Германецът напомни, че бе селектиран в идеалния отбор на изминалия сезон във Висшата лига.

"Само преди десет седмици попаднах в отбора на сезона във Висшата лига. Тогава станах и световен шампион с Германия. След Мондиал 2014 последва почивка. И само след няколко мача вече се повдигат въпроси. Това е странно, но аз съм наясно какво мога да покажа", каза още германецът.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер подкрепя изцяло своя футболист. Миналата седмица той заяви, че отново би платил сумата, която Реал (Мадрид) получи полузащитника през лятото на 2013 година.