Халфът на Арсенал Месут Йозил коментира за пореден път решението си да се откаже от националния отбор на Германия след Мондиал 2018 в Русия и заяви, че расизмът е сред големите проблеми в родината му. Това е основната причина за отказа му от Бундестима.

31-годишният футболист от турски произход призна, че след съвместната му снимка с турския президент Реджеп Ердоган преди световното първенство в Русия е получил расистки обиди от политици и публични личности.

"С времето съм сигурен, че решението ми да се откажа от Бундестима е правилно. Беше труден период за мен, играх девет години за Германия и бях един от най-успешните футболисти. Спечелих световната титла, играх доста мачове и дадох всичко от себе си. Но след снимката се почувствах незащитен. Получих расистки обиди, дори от политици и публични личности, а никой от Бундестима не дойде да ме подкрепи", сподели Йозил пред "Атлетик".

"Има големи проблеми в Германия. Расизмът вече не е само в крайно дясното, а се разпространява и сред средната класа", добави бившият германски национал.