Полузащитникът на Германия Мезут Йозил вярва, че е дошъл моментът, в който националният отбор да стане световен шампион. На последните две първенства Бундестима остана трети.

"Германия заслужава да стане отново световен шампион. Ако трябва да бъда честен, всички очакват това от нас. През 2010 година съставът ни беше млад и на никого не убягна добрата ни игра. Но сега върху нас се оказва повече натиск. Нищо не е така, както преди четири години.

Стигнахме ново ниво, с което демонстрираме изключително силен футбол. Ще бъде много сложно да спечелим титлата в Бразилия. Домакините са фаворит. Нашият отбор обаче е способен на достатъчно, за да се превърне в първия европейски отбор, печелил Мондиал в Южна Америка", коментира халфът на Арсенал.

Трикратният световен шампион спечели за последно титлата през 1990 година. Тогава, на Мондиала в Италия, Бундестима се наложи с 1:0 над Аржентина. Андреас Бреме от дузпа в 85-ата минута отбеляза единствения гол на "Олимпико" в Рим пред погледа на 73 603 зрители.