Германският национал Месут Йозил описа трансфера си от Реал (Мадрид) в Арсенал като „перфектно решение” и даде надежди на феновете на „топчиите” за титлата във Висшата лига.

„Смятам, че взех перфектно решение. През последните години Арсенал не бе толкова успешен, но ние искаме да се подобрим и да спечелим титли. Имаме много силен и млад отбор, който разполага с потенциал за шампионската титла”, заяви 24-годишният халф в първото си интервю като футболист на 13-кратния английски шампион, който го привлече за 47 милиона евро.

Йозил не спести похвалите си за мениджъра Арсен Венгер. „Треньорът е от световна класа и го доказва от много години насам. Много играчи се развиха невероятно много в миналото под негово ръководство. Това е и основната причина, поради която преминах в Арсенал, а именно защото искам да продължа да подобрявам играта си. Вярвам, че ще пасна добре на философията на Венгер и Арсенал”, каза още Йозил пред официалния сайт на „топчиите”.

Немският национал призна, че решаваща роля за трансфера е оказал телефонен разговор с Венгер, който го е убедил да премине в лондонския тим. „За мен беше много важно да почувствам доверието на Венгер. Той ми разясни неговата визия и каза какво мисли за мен. Това ме убеди”, допълни Йозил, който почерпил информация и от съотборниците си в Бундестима Лукас Подолски и Пер Мертезакер, с които ще играе заедно и в Арсенал.