Малко са нещата, които могат да мотивират Манчестър Юнайтед в мачовете до края на сезона. Днешният двубой с Челси е именно такъв стимул, най-вече заради желанието за реванш. „Червените дяволи” вече са сигурен шампион на Висшата лига, но „сините” ги лишиха от възможността за още трофеи. Челси елиминира Юнайтед от Купата на Лигата и след това от ФА Къп след преиграване.
 
Освен това мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън има стара вражда с Рафаел Бенитес. Тя датира от времето, когато испанецът беше начело на Ливърпул. Фъргюсън обича моментите, в които нанася болезнени рани на Бенитес. Победа за „червените дяволи” може да намали шансовете на „сините” за място в Топ 4. Самият Бенитес призна, че е готов за битка с шотландеца.
 
Една от оглавните теми, които ще бъдат обсъждани на трибуните на „Олд Трафорд” днес, със сигурност ще бъде треньорската смяна в Челси. Все по-усилено се говори, че Жозе Моуриньо е на път да се завърне на „Стамфорд Бридж”, въпреки че беше считан за фаворит за наследник на Сър Алекс, когато Фъргюсън реши да се оттегли. В Манчестър обаче намериха бързо нов претендент за заместник на легендарния мениджър – Юрген Клоп от Борусия (Дортмунд). Германецът вече отказа на Челси, а най-вероятно ще стори и същото с Реал (Мадрид).
 
юнайтед_1.jpgМанчестър Юнайтед – Челсичелси_1.jpg
 
Днес от 18:00 часа
по Диема
Манчестър, „Олд Трафорд”
Съдия: Хауърд Уеб
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Рафаел да Силва, Рио Фърдинанд, Джони Еванс, Патрис Евра, Фил Джоунс, Майкъл Карик, Антонио Валенсия, Уейн Рууни, Шинджи Кагава, Робин ван Перси
Контузени: Ашли Йънг, Неманя Видич, Дани Уелбек
 
Челси: Петър Чех, Сесар Аспиликуета, Бранислав Иванович, Джон Тери, Ашли Коул, Давид Луис, Джон Оби Микел, Хуан Мата, Оскар, Еден Азар, Демба Ба
Контузени: Ориел Ромеу, Марко Марин
 
Баланс: 141 мача, 59 победи за Манчестър Юнайтед, 42 равенства, 40 победи за Челси
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* От създаването на Висшата лига Манчестър Юнайтед има повече загуби (13) и повече допуснати голове (55) срещу Челси, отколкото срещу всеки друг тим.
* Челси не допусна гол в само едно от последните си 17 гостувания за първенство на „Олд Трафорд”. Това беше победата с 3:0 в края на 2001 г. – един гол на Марио Мелхиот и два на Ейдур Гудьонсен.
* Манчестър Юнайтед е ударил повече греди от всеки друг отбор във Висшата лига през този сезон (22). Челси има най-малък резултат по този показател – 5.
* „Сините” са вкарали 15 гола с глава през този сезон на Висшата лига – повече от всеки друг тим в първенството.
* Манчестър Юнайтед е единственият отбор в първенството, срещу който през този сезон не е свирена дузпа и който не е получавал червен картон.
* Това ще бъде мач № 65 за Челси във всички турнири през този сезон.
* Франк Лампард се нуждае от едно попадение, за да изравни рекорда на Боби Тамблинг от 202 гола с екипа на Челси.