Манчестър Юнайтед ще опита да си върне уважението на феновете в днешното дерби с Манчестър Сити. Мачът е от 21:45 часа и ще бъде предаван пряко в Агенция БЛИЦ и телевизия Диема.
 
"Червените дяволи" загубиха няколко важни мача в Англия, което ги свали до седмата позиция в шампионата. "Гражданите" пък са с реален шанс за първата позиция при успех, тъй като имат три мача по-малко от лидера Челси и изоставане от 6 точки. Двубоят е далеч по-важен за гостите от Манчестър Сити, които при успех ще доближат "сините" от Лондон и дори ще имат психологическо предимство. За домакините от Юнайтед остана надеждата, че с победа днес може да се доближат до зона Европа, но и да поизмият срама от проваления сезон.
 
"Олд Трафорд" още помни последния двубой между двата тима, загубен с 1:2 от домакините. Играчите на Дейвид Мойс имат да си връщат и за загубата с 1:4 на "Етихад" през есента, но няма да могат да разчитат на звездата си Робин Ван Перси, който измъкна тима с хетррик срещу Олимпиакос за 3:0 в Шампионската лига. Любопитното е, че Ван Перси се контузи и преди дербито през есента, спечелено от Сити с 4:1, ще отсъства и сега.
 
Вероятни състави:
юнайтед_1.jpg
М
анчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Патрис Евра, Фил Джоунс, Рио Фърдинанд, Рафаел Да Силва, Аднан Янузай, Майкъл Карик, Маруан Фалайни, Антонио Валенсия, Хуан Мата, Уейн Рууни
Резерви: Линдегаард, Бютнер, Луиш Нани, Райън Гигс, Ашли Йънг, Хавиер Ернандес, Дани Уелбек
Контузен: Робин ван Перси

 
mancity.jpg
Манчестър Сити
: Джо Харт, Пабло Сабалета, Венсан Компани, Мартин Демикелис, Гаел Клиши, Яя Туре, Фернандиньо, Самир Насри, Давид Силва, Хесус Навас, Един Джеко
Резерви: Пантилимон, Лескът, Коларов, Йоветич, Негредо, Милнър
Контузени: Ричардс, Настасич, Агуеро

Баланс: 149 мача, 59 победи за Манчестър Юнайтед, 50 равенства, 41 победи за Манчестър Сити
Любопитни факти:
* Манчестър Сити спечели четири от последните пет издания на дербито на Манчестър.

* Манчестър Сити постигна две поредни победи като гост срещу Манчестър Юнайтед - 1:3 и 2:3.

* В двубоите си с тимове от Топ 6 Манчестър Юнайтед спечели само един - срещу Арсенал. В останалите срещи е с четири загуби и един равен.

* Дейвид Мойс има 13 победи от 25 мача срещу Сити. 12 от тях са начело на Евертън и 1 с Престън.

* Райън Гигс е футболистът с най-много участия в градското дерби - 36

* Уейн Рууни е голмайстор в срещите между манчестърските тимове - 11 гола. Той се разписа пет пъти в последните пет дербита във всички турнири.

* Манчестър Сити няма загуба в последните 8 гостувания във Висшата лига

* 24 играчи са носили екипите и на двата клуба в момент от кариерата си.

* Манчестър Сити е в серия от четири победи и един равен в последните си пет гостувания във Висшата лига.