Манчестър Юнайтед най-вероятно през януари ще направи оферта за стража на Аалесунд Андерс Линдегаард, след като треньорът на вратарите на “червените дяволи” Ерик Стийл пътува до Норвегия, за да наблюдава датския национал за пети път.
 
Юнайтед наблюдава Линдегаард от няколко месеца, тъй като търси заместник на Едвин ван дер Саар. Холандецът, който премина на “Олд Трафорд” от Фулъм през 2005 г., ще навърши 40 години на 29 октомври и се очаква в края на сезона да обяви края на кариерата си.
 
През миналия уикенд мениджърът Сър Алекс Фъргюсън пътува да Валенсия, за да наблюдава вратаря на младежкия национален отбор на Испания Давид де Хеа, но е насочил вниманието си към Линдегаард и проводи Стийл да гледа датския вратар при загубата на Аалесунд с 1:2 от Стабек.
 
26-годишният Линдегаард премина под наем в Аалесунд, след като не успя да се наложи в Одензе. Той обаче впечатли с изявите си за норвежкия клуб и подписа тригодишен договор. Той дебютира за дание в европейската квалификация срещу Исландия.
 
През това лято Манчестър Юнайтед продаде Бен Фостър на Бирмингам и в момента разполага само с Томаш Кушчак като алтернатива на Ван дер Сар./БЛИЦ