Английският гранд Манчестър Юнайтед и клуб №1 за XX век Реал (Мадрид) ще се борят за подписа на аржентинския вундеркинд Хуан Мануел Итурбе, на който специалистите предсказват голямо бъдеще.

Хуан Мануел Итурбе е смятан за един от най-големите таланти за момента в Аржентина. 17-годишният офанзивен играч вече е събудил интереса на европейските топ клубове, като според Talksport най-близо до него са “червените дяволи” и “белия балет”.

Високият 1,69 метра играч в момента има договор с първодивизионния Атлетико Килмес, където дойде миналото лято от парагвайския Серо Портеньо. Раздяла на Итурбе с Килмес още тази зима обаче е малко вероятно. Още преди година се заговори за интерес към играча от страна на Реал (Мадрид).

Итурбе, който има и парагвайско гражданство, сам е решил, че ще се състезава за Аржентина и в момента е част от националния тим на “гаучосите”до 20 години. Той е смятан за един от многообещаващите таланти, които дори пътуваха с “албиселесте” на Световното първенство в ЮАР миналото лято, за да тренират заедно с мъжете. /БЛИЦ