Английският гранд Манчестър Юнайтед ще се опита да отмъкне трима от героите на германския шампион и носител на купата на страната Борусия (Дортмунд).

Досега бе известен само интереса на “червените дяволи” към японския национал Шинджи Кагава, който не пожела да удължи с Дортмунд изтичащия му през лятото на 2013 година договор. Рейкордьорът с 19 титли на Англия обаче ще насочи усилия и към другите двама голмайстори на “жълто-черните” от финала за Купата на Германия срещу Байерн, спечелен с разгромното 5:2 в Берлин през уикенда. Става въпрос за голмайстора на вестфалци през сезона и полски национал Роберт Левандовски и 23-годишния бранител Матс Хумелс.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън наблюдава финала за Купата на Германия и е останал очарован от изявите на споменатите трима играчи. Според “Билд” шотландският специалист е поканил за разговор в Манчестър бащата на Матс Хумелс – Херман, който е мениджър на сина си.

23-годишният Роберт Левандовски, който реализира хеттрик срещу Байерн през уикенда, също като Кагава отказа удължаване на договора си, но той е до лятото на 2014 година. “Предложението на Дортмунд не е достатъчно. Мога да потвърдя за интерес на Манчестър Юнайтед към Левандовски”, заяви мениджърът на поляка Майк Бартел.