Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул е едно от най-големите дербита в английския футбол. Двата клуба имат дългогодишен спор за върха, но в последните години сблъсъкът загуби блясъка си. През този сезон битката между „червените дяволи“ и „червените“ възвърна леко значението си, но днес двата отбора ще се изправят в битка не за челото, а за второто място. Срещата на „Олд Трафорд“ започва в 14:30 часа, а двата тима са разделени от две точки в полза на домакините.

Последните четири мача между Юнайтед и Ливърпул завършиха при равен равен резултат. Мениджърът на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо беше критикуват заради тактиката си в тези срещи. Специалния има две нулеви ремита в трите си мача срещу мърсисайдци.

Добрата новина за португалеца е завръщането на Маруан Фелайни след лечение на контузия на коляното. Ерик Байи е възстановен от травмата си, но вероятно няма да играе днес. В лагера на Юрген Клоп също има радостни новости. Андрю Робъртсън е излекувал контузията, която му попречи да играе срещу Порто в Шампионската лига. Джеорджиньо Вайналдум се пребори с настинката и е на линия за дербито.

Image resultМАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ЛИВЪРПУЛ

Днес от 14:30 часа по Диема Спорт 2
Манчестър, „Олд Трафорд“
Съдия: Крейг Поусън

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Матич, Фелайни, Погба, Мата, Санчес, Лукаку
Контузени: Джоунс, Марсиал, Рохо, Ерера, Ибрахимович
Под въпрос: Блинд; Наказани: няма

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Джан, Салах, Мане, Фирмино
Контузени: няма; Наказани: няма
Под въпрос: Клайн, Вайндалдум, Уудбърн

Баланс за първенство: 169 мача, 67 победи за Юнайтед, 47 равенства, 55 победи за Ливърпул

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА