Манчестър Юнайтед се класира за финала Шампионската лига, след като победи и в реванша Арсенал, този път с 3:1 и с общ резултат 4:1 ще има възможността да защитава трофея си на 27 май в Рим.

Арсенал упражни първоначален натиск и атаките пред вратата на Ван дер Сар се редяха една след друга. В третата минута изстрел на Фабрегас от границата на наказателното поле рикошира в двама защитници на Манчестър Юнайтед и излезе в ъглов удар край опразнената от Ван Дер Саар врата. Постепенно гостите отразиха натиска и на свой ред погледнаха към отсрещната врата. Резултатът, макар и неочаквано, не закъсня – в 8-ата минута подаване от дълбочина изведе Роналдо по лявото крило, той пусна топката през наказателното поле на Арсенал, където Гибс се подхлъзна, а Джи Сунг Парк овладя необезпокояван и прониза вратата на домакините.

И още преди футболистите на Арсенал да се опомнят, резултатът стана 2:0 за Юнайтед. Кристияно Роналдо изпълни един от своите преки свободни удари със "запазена марка" и топката от над 30 метра влетя във вратата на Алмуня над ръцете на стража на “артилеристите” – 2:0 за Манчестър Юнайтед, а минутата бе едва 11-а.

В 18-ата минута удар на Рууни извън наказателното поле бе избит с мъка от Алмуня в ъглов удар. Роналдо изпревари Видич при центрирането, но ударът му с глава мина встрани от вратата. В 45-тата минута Роналдо бе намерен непокрит в дъгата на наказателното поле, той стреля незабавно, но ударът му нямаше нужната сила и бе право в ръцете на стража на домакините.

На почивката Арсен Венгер смени “грешника” Гибс с Емануел Ебуе. И отново домакините натиснаха в началото на полувремето, но първата опасност бе пред тяхната врата. В 52-ата минута Роналдо напредна отдясно, съпровождан от защитник на домакините, стреля с левия крак и ударът му бе избит с мъка от Алмуня с плонж в близкия ъгъл.

В 61-ата минута гостите от Манчестър сътвориха перфектна контраатака, започнала от Джи Сунг Парк и преминала през Рууни стигна до Роналдо и той простреля Алмуня без проблеми. В 66-ата минута на мястото на Уейн Рууни се появи и Митко Бербатов.

В 75-ата минута дойде и най-спорният момент в мача – италианският съдия Роберто Розети свири дузпа за Арсенал и даде червен картон за Дарън Флетчър. Защитата на гостите изпусна Фабрегас и в опита си да избие топката пред краката му Флетчър го спъна, а Розети прецени, че нарушението е за 11-метров наказателен удар. Ван Перси реализира отсъдената дузпа за 1:3, но малко след това напусна терена с контузия, заменен от Вела./БЛИЦ

Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:3
0:1 Джи Сунг Парк (8), 0:2 Роналдо (11), 0:3 Роналдо (61), 1:3 Ван Перси (76-д)

Арсенал: Алмуния, Саня, Фабрегас, Туре, Насри, Ван Перси (79-Вела), Уолкът (63-Бендтнер), Сонг, Джуру, Адебайор, Гибс (46-Ебуе)
Резерви: Фабиански, Диаби, Денилсон, Силвестър,

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Евра (65-Рафаел), Фърдинанд, Видич, Андерсон (63-Гигс), Карик, Парк, Флетчър, О`Шей, Роналдо, Рууни (66-Бербатов)
Резерви: Кушчак, Скоулс, Джони Еванс, Тевес

Стадион: "Емирейтс"
Съдия: Роберто Розети (Италия)