Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън има скаути навсякъде, дори и в Белгия. Шотландският специалист е намерил изключителен талант в белгийския шампион Андерлехт, но това не е Ромелу Лукаку, към който интерес имат редица топклубове от Европа. Става въпрос за 16-годишния Аднан Янузай, който в родината си е считан за “следващия Дейвид Бекъм” или поне се очаква за в бъдеще да върви по стъпките ми да заиграе с екипа на “червените дяволи”.

Преговорите между двата клуба са в напреднала фаза, твърди “Daily Mail”. Според британското издание много скоро Янузай ще подпише 4-годишен договор с Юнайтед, а за сделката Андерлехт ще получи около 650 000 евро. Ако младият белгиец тръгне по пътя на Бекъм, то инвестираните в него средства ще бъдат напълно изплатени.

Преди да стигне до първия тим обаче халфът се очаква да играе за юношеските гарнитури на “червените дяволи”, където се подвизават или са играли и други белгийски таланти. Такива са 19-годишният десен бранител Марник Вермуил, дошъл миналото лято от Стандард (Лиеж), 17-годишният нападател Чарни Екангамене, дошъл преди година от Антверпен и 22-годишният бранител Ричи де Лает, пристигнал през 2008 година от Сток Сити, но в момента преотстъпен на Портсмут. /БЛИЦ