От Манчестър Юнайтед заявиха, че няма от какво да се притесняват след твърденията на френския Льо Авър, че са подписали неправомерно с френския тийнейджър Пол Погба през миналата година и трябва да понесат от ФИФА същите санкции като Челси – да не картотекират играчи в следващите два трансферни прозореца.

От Льо Авър, който изпадна в Лига 2 в края на миналия сезон, потвърдиха днес, че ще поискат от световната футболна централа да разследва случая с Погба.

„Що се касае до нашия клуб, ние следвахме стриктно правилата и процедурите на УЕФА и ФИФА по този трансфер. Ние няма от какво да се страхуваме и не сме направили нищо лошо. Наясно сме, че Льо Авър нямат топли чувства към нас, но казвам още веднъж - ние бяхме напълно коректни”, каза говорител на “червените дяволи”.

Пол Погба е подписал предварителен договор с Льо Авър през ноември 2006 г. в присъствието на родителите си, а по силата на контракта е бил задължен да сключи професионален договор с отбора през март, когато навърши 16 години.

Вместо това, Погба премина в Манчестър Юнайтед. Френският клуб твърди, че има доказателства, че “червените дяволи” са подкупили родителите на Погба и тази информация е приложена в жалбата им срещу Юнайтед във ФИФА./БЛИЦ