ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити отвя с 6:3 Манчестър Юнайтед и се доближи само на точка от лидера Арсенал. В градското дерби днес на "Етихад" нямаше интрига, след като футболистите на Хосеп Гуардиола бързо отказаха съперника. Още на почивката Сити водеше с 4:0, а през втората част преднината набъбна. С по три попадения блеснаха Ерлинг Холанд и Фил Фоудън. 

Проверка на БЛИЦ установи, че преди почти 11 години "гражданите" отново вкарват шестица на градския си съперник. На 23 октомври 2011 г. Сити се гаври с Юнайтед, и то на "Олд Трафорд", побеждавайки с гръмкото 6:1. Срещата тогава е от деветия кръг на първенството. Марио Балотели открива резултата в 22-ата минута, отново той бележи в 60-ата, а в 69-ата Серхио Агуеро прави 3:0 за тима на Роберто Манчини. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Дарън Флетчър вкарва за 1:3 в 81-ата минута, но в края следва голова вихрушка във вратата на Юнайтед, пазена и тогава от Давид де Хеа. В 90-ата минута Един Джеко бележи - 1:4, а секунди след това и Давид Силва попада в прегръдките на съотборниците си. В 92-ата след нов гол на Джеко се стига до крайното 6:1 за Манчестър Сити и феновете на Юнайтед трябва да преглътнат горчилката от срамната загуба.

Влезлият в историята след днешния фурор Ерлинг Холанд вече има 17 попадения в 10 мача с екипа на "гражданите". Норвежецът стана първият футболист, който записва хеттрик в три поредни домакинства на своя отбор във Висшата лига. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК