* Барселона обикновено лесно вкарва голове, но в последните си три мача в Шампионската лига успя да реализира само две попадения.

* Барса спечели само един от последните си 8 мача срещу английски съперници и вкара само един гол в последните 4 мача.
 
* Каталунците са играли четири пъти срещу английски отбори на финали на евротурнирите и са загубили само един от тях – от Манчестър Юнайтед на финала за КНК през 1991 г. През 2006 г. Барса победи Арсенал в спор за трофея в Шампионската лига, през 1958 г. се наложи над Лондон XI, а две години по-късно и над Бирмингам на финалите на Панаирната купа.
 
* Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси е вкарал 8 гола в последните си 10 мача в Шампионската лига, но все още не се е разписвал в 10-те си срещу с английски съперници.
 
* Барса има 60 мача срещу английски отбори -  26 победи, 18 равенства и 16 загуби.
 
* Манчестър Юнайтед ще се опита да продължи рекордната си серия от 25 поредни мача без загуба в Шампионската лига. “Червените дяволи” имат 125 мача и 80 победи в турнира.
 
* Юнайтед е опазил вратата си суха в последните си 6 мача срещу съперници от Испания. 

“Червените дяволи” имат 37 предишни сблъсъка с испанци, като са записали 10 победи, 16 равенства и 11 загуби.
 
* Трима от играчите на Манчестър Юнайтед са сред 11-те играчи, записвали повече от 100 мач в Шампионската лига – Райън Гигс (114), Пол Скоулс (107) и Гари Невил (104). Единственият играч с подобно постижение от състава на Барселона е Тиери Анри, който е играл в 104 мача.
 
* Юнайтед спечели и четирите европейски финала, на които участва преди това. Барселона от своя страна триумфира в 9 от 15-те си участия на финали за континентални трофеи.
 
* Мениджърът на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън може да се превърне в първия треньор, спечелил три титли от Шампионската лига.
 
* Отбори от Испания и Англия са се изправяли един срещу друг в 11 финала на евротурнирите. В тези двубои испанците са спечелили 6 титли, а англичаните - 5. Това е едва третият случай на англо-испански сблъсък на финал за КЕШ/Шампионска лига. Ливърпул се наложи над Реал (Мадрид) с 1:0 през 1981 г., а Барселона победи Арсенал с 2:1 през 2006 г.
 
* Двете държави са спечелили по 29 трофея в трите главни континентални турнира. Страната, която надделее в Рим, ще бъде първата с 30 евротрофея и първата, спечелила 12 титли от КЕШ/Шампионска лига.