Рекордьорът с 20 шампионски титли на Англия Манчестър Юнайтед официално обяви актуалния селекционер на Холандия Луис ван Гаал за нов мениджър. Договорът на 62-годишния холандски специалист ще бъде за три сезона до лятото на 2017 година, а негов асистент ще бъде досегашният временен мениджър на тима Райън Гигс, наследил уволнения Дейвид Мойс. В щаба на холандеца, който ще започна работа на „Олд Трафорд” след Мондиал 2014 в Бразилия, като асистенти влизат още Франс Хоек и Марсел Боут.

Луис ван Гаал е сред доказалите се на високо европейско ниво специалисти през последните 20 години. За този период той е печелил шампионски титли и национални купи в три различни страни (в Холандия с Аякс и АЗ Алкмаар, в Испания с Барселона и в Германия с Байерн), както и Шампионската лига (с Аякс през 1995 г., УЕФА Къп (с Аякс през 1992 г.), Междуконтиненталната купа (с Аякс през 1995 г.), две Суперкупи на Европа (с Аякс през 1995 г. и с Барселона през 1997 г.) и Суперкупите на Холандия (с Аякс през 1993, 1994 и 1995 г.) и Германия (с Байерн през 2010 г.).

Уелската легенда на „червените дяволи” Райън Гигс ще бъде асистент на Ван Гаал, след като вече води отбора временно в последните четири кръга на Висшата лига на изминалия вече сезон, в който Юнайтед завърши на срамното за клуба седмо място и ще пропусне евротурнирите.

Франс Хоек е треньор на вратарите в холандския национален тим, а Марсел Боут е работил с Ван Гаал в Байерн, Фейенорд и АЗ Алкмаар като главен скаут.