Рекордьорът по спечелени шампионски титли на Англия Манчестър Юнайтед няма никакво намерение да продава мексиканския си нападател Хавиер Ернандес – Чичарито, за който от Реал (Мадрид) са готови да изпратят празен чек, който да бъде попълнен на “Олд Трафорд”.

Според британският вестник “Дейли Мейл” наставникът на „белия балет” Жозе Моуриньо е готов да предложи на сър Алекс Фъргюсън към сумата към евентуален трансфер на Чичарито още един нападател из между Карим Бензема или Гонзало Игуаин. От “Олд Трафорд” обаче категорично са отхвърлили предложението и дори смятат да предложат нов контракт на Чичарито с повишение на заплатата. В момента мексиканският национал получава по 40 000 паунда седмично.

Самият Чичарито също изрази желанието си да остане в Манчестър Юнайтед още дълги години напред, за да се отблагодари на сър Алекс за гласуването му доверие през този сезон.

"Не се смятам за символ, за идол или за нещо подобно. Много съм щастлив след успешния сезон с Манчестър Юнайтед и съм още по-мотивиран за следващия. В момента дължа много на мениджъра сър Алекс Фъргюсън за това че ме доведе в Европа и ми даде шанс за изява. Желанието ми е да спечеля колкото е възможно повече трофеи и така да се отплатя на клуба за всичко, което направи за мен", заяви откровено Чичарито. /БЛИЦ