Английският шампион Манчестър Юнайтед изпрати хеликоптер до Лондон да вземе испанския национал Хуан Мата, за който „червените дяволи” се очаква да платят на Челси рекордните 37 милиона паунда.

Британските медии припомнят, че легендарният мениджър сър Алекс Фъргюсън е отишъл да вземе с личното си „Бентли” все още актуалната рекордна покупка на клуба Димитър Бербатов. Това се случи на 31 август 2009 година, когато „червенитя дяволи” спазариха българския нападател за 30,75 милиона паунда, които все още са рекорд за клуба.

Босовете на Челси вече са предупредили Мата, че трябва да напусне служебния си апартамент в Лондон. Тази вечер 25-годишният полузащитник е очакван в болница „Бриджуотър” за последни медицински прегледи, а утре той трябва да направи първа тренировка с новия си тим. Трансферът му ще излезе на „червените дяволи” близо 72 милиона паунда, след като бъде включена заплатата от 150 000 паунда на седмица за период от 4 години и половина, за колкото ще подпише испанецът.

Дебютът на Мата за Юнайтед се очаква да бъде следващия вторник в домакинството срещу уелския Кардиф, който няма победа на „Олд Трафорд”.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА

ТРАНСФЕРИТЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА