След като преди няколко дни обяви за привличането на Виктор Линдельоф, сега Манчестър Юнайтед финализира трансфера на шведа. „Червените дяволи” пратилах 31 милиона паунда (35 млн. евро) на Бенфика и така  младокът се превърна в най-скъпия защитник в историята на английския клуб.

Договорът е за 4 години с опция за допълнителни 12 месеца. Споразумението влиза в сила от 1 юли, а Линдельоф ще дебютира за новия си отбор по време на предсезонното турне в САЩ.

"Развълнуван съм от това, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед. Прекарах чудесно време в Бенфика и научих там много. Но сега гледам с нетърпение към бъдещето и към това да играя в Премиър лийг, на "Олд Трафорд", под ръководството на Жозе Моуриньо. Искам да помогна на Манчестър Юнайтед да спечели още трофеи", заяви Линдельоф.

"Той е много талантлив млад играч, който ще има страхотно бъдеще в Юнайтед. Виктор е първият, който се присъединява към нас през това лято. Знам, че фантастичният ни колектив ще го посрещне като един от нас", сподели пък Моуриньо.