Манчестър Юнайтед постигна трудна победа в 13-ия кръг на Висшата лига. "Дяволите" спечелиха с минималното 1:0 домакинството си на Брайтън, като единственото попадение в мача падна в средата на първото полувреме.

През първата част гостите демонстрираха силна игра в защита и почти не допуснаха опасни ситуации пред собствената врата,

През втората част ситуацията на терена не се промени, като преобладаваше здравата битка. Така се стигна до 66-ата минута, когато Манчестър стигна до попадение. След корнер топката стигна до Ашли Йънг, който стреля от границата на наказателното поле. Получи се рикошет в крака на Дънк, който значително промени траекторията на топката и тя влезе в горния десен ъгъл. 

С този успех тимът на Жозе Моуриньо събра актив от 29 точки на 3-ото място във временното класиране. Брайтън е 9-и с 16.

В друг мач от кръга Уотфорд срази с 3:0 Нюкасъл като гост. "Стършелите" поведоха в 19-ата минута, когато точен бе Хюз. В края на първата част гостите стигнаха до втори попадение, когато Йедлин си вкара автогол. След почивката Грей оформи крайния резултат.

Нюкасъл е 14-и с 13 точки, докато Уотфорд заема 8-а позиция с 21.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА