В мач от 15-ия кръг на Висшата лига Манчестър Юнайтед победи с минималното 1:0 Кристъл Палас и заема 6-ото място в класирането с актив от 24 точки, Палас е на 12-ото с 16.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Юнайтед имаше предимство през първата част, но така и не съумя да стигне до гол. В 24-ата минута Фред получи отличен пас и стреля добре, но бранител застана на пътя на топката и не се стигна до гол.

Две минути по-късно Бруно Фернандеш се отскубна от бранителите на гостите стреля доста добре, но Гуаита се намеси отлично и отчая атакуващия играч на домакините.

В края на първата част Далот стреля опасно, но топката прелетя малко над напречната греда.

През второто полувреме най-чистата ситуация за "червените дяволи" дойде в 69-ата минута, но ударът на Алекс Телес се отклони от напречната греда.

В 75-ата минута Кристъл Палас пропусна да открие резултата след удар на Аю, но топката не пожела да влезе в мрежата. Противно на това Юнайтед откри две минути по-късно. Мейсън Гринууд пусна отличен пас към Фред, който матира Гуаита.

В крайна сметка Юнайтед се добра до трите точки. В други мачове от кръга Тотнъм се разправи с Норич и победи категорично с 3:0, а Лийдс и Брентфорд завършиха 2:2.