Спортният директор на Барселона Андони Субисарета потвърди, че английският шампион Манчестър Юнайтед окончателно се е отказал да привлече испанския национал Сеск Фабрегас. Според британските медии "червените дяволи" ще се опитат да привлекат Бастиан Швайнщайгер от Байерн.

"Нека спрат всички спекулации, Фабрегас ще продължи да бъде играч на Барселона и това е твърдата ни позиция. От Манчестър Юнайтед ни казаха, че разбират нашето желание да не продаваме Сеск и че се отказват от неговото привличане", заяви Субисарета пред испанските медии.

„Червените дяволи” направиха няколко опита да привлекат полузащитника, но при всичките удариха на камък, като последната отхвърлена от каталунците оферта е била на стойност 35 милиона евро.

Според  британския таблоид "Мирър" Юнайтед ще се насочи към халфа на Байерн Бастиан Швайнщайгер. Германският национал не се вписва в тактическата формация на Пеп Гуардиола с двама дефанзивни халфове и затова е твърде вероятно да бъде закотвен на резервната през новия сезон в Бундеслигата.

Маруан Фелайни от Евертън също е опция за „червените дяволи”, които обаче трябва да активират откупуващата му клауза в размер на 23,5 милиона паунда.