Английският шампион Манчестър Юнайтед е готов да даде 45 милиона евро за португалския талант Уилям Карвальо през лятото и да счупи още веднъж клубния си рекорд, след като тази зима плати 44,73 милиона евро за Хуан Мата от Челси.

Въпросната сума от 45 милиона евро е записана като освобождаваща клауза в договора на 21-годишния полузащитник, който е обвързан със Спортинг (Лисабон) до лятото на 2018 година. Според английските медии интерес към халфа има още от Реал (Мадрид) и Барселона, но той засега е незначителен, а Манчестър Юнайтед отдавана наблюдава изявите на родения в Ангола футболист и без съмнение ще иска да го привлече през следващия трансферен прозорец.

„Не сме заинтересовани този играч да ни напусне”, сподели спортният директор на „лисабонските лъвове” Бруно Карвальо, който няма роднинска връзка с халфа въпреки еднаквите фамилии. Той обаче е напълно наясно, че Уилям Карвальо е събудил интереса на големите европейски клубове и Спортинг няма какво да направи, ако друг отбор се съгласи да плати тези 45 милиона евро, записани като освобождаваща клауза.