Манчестър Юнайтед ще трябда да изплати дълговете си в размер на 1,1 милиарда паунда през следващите девет години, твърди “Нюз ъф дъ Уърлд”.

Ако Малкълм Глейзър и неговото семейство не успеят да рефинансират заема, то според финансовите експерти клубът ще трябва да бъде разпродаден. Раздялата с най-добрите играчи на тима може да започне с изтъргуването на Кристиано Роналдо в Реал (Мадрид).

Друга опция е продажбата на самия клуб на нов собственик. Според изданието китайски консорциум, който преди две години предложи 1 милиард паунда за “червените дяволи” продължава да държи на офертата си. Има и втори кандидат и това е катарска групировка.

Анализатори от Лондонското Сити, където са финансовите институции в Англия, свързани с фенски групировки на Манчестър Юнайтед са открили някои притеснителни факти относно сметките на клуба и притежаващата компания, които бяха обявени през тази седмица.

Семейство Глейзър ще трябва да изплати 75 милиона паунда през 2013 г., 150 милиона през 2014, още 150 млн. през 2015, нови 150 млн. през 2016 и финална вноска от 600 милиона през 2017 г./БЛИЦ