Манчестър Юнайтед спечели с 1:0 като гост реванша от полуфиналите на Карабао къп срещу градския съперник Манчестър Сити, но отпада от битката за трофея след загуба с 1:3 в първия двубой. Успехът е втори за "червените дяволи" на "Итихад" през този сезон след този за първенство - 1:2 през декември.

Сити започна по-силно срещата и пропиля цели пет възможности за гол, чрез Агуеро (7' и 17'), Марез (8'), Стърлинг (9' и 30'), но противно на логиката, допусна гол. Негов автор стана Неманя Матич в 35-ата минута, възползвал се от лошо отбита топка в наказателното поле на "гражданите" след фаул и я насочи във вратата с удар от около 15 метра за 1:0.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Минути по-късно Рахим Стърлинг вкара, но попадението за 1:1 беше отменено заради засада. През втората част отново той пропусна от добра позиция в 58-ата минута, а Серхио Агуеро също се размина с попадение в 74-ата. Две минути по-късно стана още по-лесно за "гражданите" след втория жълт картон на голмайстора в мача Неманя Матич, оставил "червените дяволи" с човек по-малко.

Това доведе до гол във вратата на Юнайтед в 83-ата минута, дело на Агуеро, но попадението беше отменено заради засада след сигнал от видео асистент рефера. Минути преди края Юнайтед стигна до пряк свободен удар, но Фред стреля в стената.

Въпреки загубата в дербито Манчестър Сити е на финал, където ще спори за трофея в началото на март с Астън Вила, отстранил Лестър след 1:1 и 2:1 в двата мача.