Бившият футболист на Арда Светослав Ковачев отбеляза първия си гол за новия си отбор Ахмат при загубата с дузпи (3:3 в редовното време) от Зенит (Санкт Петербург) за Купата на Русия.

Ковачев започна като титуляр в четвърти пореден мач и откри резултъта още в 4-ата минута, след като получи пас от Алексей Швец, обърна се и стреля от границата на наказателното поле.

В 14-ата минута Иван Олейников удвои преднината на домакините. Зенит беше без голяма част от звездите си, които получиха почивка от старши треньора Сергей Семак. Въпреки това, питерци направиха обрат още до почивката с попадения на Иван Сергееев (27', 33') и Матео Касиера (42').

В началото на второто полувреме Ахмат доминираше и резервата Камило уцели греда, а Васютин изби силен изстрел на Евгений Харин. В 69-ата минута Владимир Илин беше точен с глава за 3:3. Ковачев отстъпи мястото си на Бернард Бериша в 80-ата минута, а в последните секунди Марат Бистров от домакините получи червен картон.

При дузпите пропуски за Ахмат направиха Илин и Даниел Жуниор. От Зенит сбърка само бразилецът Ду Кейроз. По този начин грандът от Санкт Петербург взе 2 точки и събра общо 8, а Ахмат прибави 1 точка в актива си и изпревари Криля Советов. В следващия кръг Ковачев и компания ще гостуват в Самара.