Българският нападател Андрей Гълъбинов продължава отличното си представяне по терените в Италия. Юношата на ЦСКА снощи изригна с нови 2 гола за Авелино. 24-годишният Гълъбинов донесе победата на тима си с 2:1 при гостуването на Читадела в мач от 11-ия кръг на италианската втора дивизия.

Българинът откри резултата в 29-ата минута, засичайки подаване на капитана Анджело Д`Анджело. След малко повече от час игра Гълъбинов беше изведен в добра позиция от Ерик Скиавон и със силен удар с левия крак преодоля за втори път Рафаеле Ди Дженаро, реализирайки петия си гол в 10 мача от началото на сезона в Серия "Б".

В 75-ата минута Гълъбинов беше заменен от Франческо Милези, а гостите допуснаха гол в края, който не се оказа решаващ.

С успеха Авелино се изкачи на 4-ата позиция с 21 точки, колкото има и третият Чезена. Лидер е Виртус Ланчано с 25 точки, вторият Емполи е с 23.

БЛИЦ припомня, че Андрей Гълъбинов подсили това лято новака в Серия "Б" Авелино. Нападателят е собственост на Ливорно, но през последните две години беше даван под наем основно на тимове във втора и в трета дивизия. Преди да дойде в Авелино юношата на ЦСКА игра за състава на Губио от Серия "С".

Гълъбинов започва кариерата си в ЦСКА, където изкарва от 1998 до 2006 година. Той е на 24-години и е висок цели 193 сантиметра. Андрей е син на волейболната легенда Асен Гълъбинов.

При успеха снощи в Читадела българският нападател се отчете с 2 гола във втори пореден мач, след като преди десетина дни вкара отново 2 за победата на Авелино с 4:1 над Карпи.