Напускащият Байерн треньор Юп Хайнкес обяви официално, че през следващия сезон няма да води отбор нито от германската Бундеслига, нито от чужбина. 68-годишният специалист обаче допълни, че това решение не би трябвало да бъде разбирано като окончателен край на треньорската му кариера.

Спечелилият требъл с баварците този сезон наставник на практика отряза каквито и да е било мераци на Реал (Мадрид) да му предложи треньорския пост на „Сантяго Бернабеу” след напускането на Жозе Моуриньо.

„След загубения финал в Шампионската лига миналия сезон нямах почивка. През последните седмици забелязах, че съм достигнал възраст, на която човек се нуждае от повече време за възстановяване. През последните седмици почувствах, че съм достигнал лимита. От 1 юли няма да приемам служба нито в Германия, нито в чужбина. Други отбори имаха интерес да ме привлекат след този сезон. Това са богати клубове, за които парите нямат значение. Такива отбори никога не са ме интересували. Дори и клуб, които има амбиции на международно ниво”, отсече Хайнкес на пресконференция на „Алианц Арена”, визирайки може би оферта от Реал (Мадрид), с който спечели Шампионската лига през 1998 година.

68-годишният наставник не изключва възможността да се завърне във футбола след дълга почивка, която смята да си вземе. „Имам нещо против думата окончателно. Разбира се, че ще продължа да следя случващото се във футбола. На първо време обаче искам да се оттегля да отделя повече време на личния си живот. Първо ще си взема отпуск”, допълни досегашният наставник на Байерн.

"Този Байерн играе най-добрия футбол в историята на клуба. Казах го през януари и днес го повтарям. В треньорската ми кариера никога не съм имал такава хармония в един отбор", каза още Хайнкес.

"Юп работи всеотдайно за Байерн. Направи всичко, за да изведе този отбор до успеха. Играчите му се довериха сляпо", сподели президентът на баварците Ули Хьонес. "От първия ден Юп беше начертал план, който да изведе отбора до върховете. Подобна интензивна работа не бяхме виждали. Със завоюването на требъл изживяхме нещо ново. Юп заслужава големи почести. Много ти благодаря, Юп", сподели пък един от клубните босове Карл-Хайнц Румениге.

111.jpg