Ювентус продължи победния си марш към титлата в Серия „А” и записа успех като гост над Фиорентина с 2:1 в мач от 35-ия кръг. „Старата госпожа” бе по-добрият отбор и логично записа шеста поредна победа в италианското първенство. Юве може да стане шампион още утре при благоприятен развой на двубоя между Рома и Наполи.

В 16-ата минута бе отметнен гол на Сами Кедира от гостите, заради засада, а 4 минути по-късно по същата причина не бе зачетено попадение на Фредерико Бернадески от Фиориентина.

„Старата госпожа” излезе напред в 39-ата минута след като Пол Погба свали с глава в наказателното поле центрирана топка, а Марио Манджукич бе безкомпромисен.

Фиорентина изчака своя момент и в 81-ата минута Калинич се възполва от грешка на Боанучи, за да изравни резултата.

Само 2 минути по-късно „Старата госпожа" отново поведе, след като Алваро Мората бе най-съобразителен при разбъркване след корнер в наказателното поле на домакините.

Драмата бе пълна, когато в 89-ата минута Калинич извоюва дузпа за Фиорентина, след като се строполи в наказателното поле на Юве. Той се нагърби с изпълнението на наказателния удар, но вратарят Джанлуиджи Буфон хвана ъгъла и изби.

В последните минути флорентинци направиха всичко възможно, за да изравнят, но торинци устояха на щурма и записаха нови три точки в актива си.

Ювентус води убедително в класирането с 85 точки – с 12 повече от втория Наполи. Фиорентина е на пета позиция с 59.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!