Италианският шампион Ювентус се превръща във фаворит номер 1 за привличането на холандския национал Робин Ван Перси, който отказа да поднови договора си с Арсенал, съобщава "Sky Sports".

Контрактът на нападателя с „топчиите” изтича през лятото на 2013 година и клубът рискува да изгуби Ван Перси без пари, ако не го продаде през следващите месеци.

Според "Sky Sports" към този момент три клуба се състезават за подписа на холандеца. Това са Ювентус, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. „Старата госпожа” от Торино обаче има най-големи шансове да привлече голмайстора, като според последните информации ще предложи на Арсенал 15 милиона паунда за нападателя.

Генералният директор на италианския гранд Джузепе Марота е готов да предложи заплата от 12 милиона евро годишно на Ван Перси. Това би направило нападателят най-скъпоплатеният играч в Юве. За момента лидер в тази класация при „бианконерите” е Джанлуиджи Буфон, който прибира по 6 милиона евро годишно.

Сити и Юнайтед също биха могли да предложат толкова високо възнаграждение на Ван Перси, но ситуацията при тях е по-сложна. И двата клуба трябва първо да се разделят с един от настоящите си нападатели, преди да отправят конкретна оферта на звездата на Арсенал.