Лидерът в италианския шампионат Ювентус се класира за полуфиналите в турнира за Купата на страната след победа с 3:0 срещу Рома. В спор за място на финала “бианконерите” ще играят с победителя от двубоя между Милан и Лацио. За торинци се разписаха Емануеле Джакерини и Алекс дел Пиеро, а Симон Кяер си вкараха автоголове.

Още в 6-ата минута футболистите на Антонио Конте излязоха напред в резултата. Стефан Лихтщайнер изведе Джакерини срещу Мартен Стекеленбург и от чиста позиция играчът не сгреши.

В 20-ата минута Дел Пиеро би неточно, но десет минути след това легендата на Юве реализира красив гол. Нападателят стреля силно, топката се удари в напречната греда и влетя в мрежата на "вълците". Това бе първи гол за сезона за Дел Пиеро и първи за него на новия стадион “Ювентус Арена”.

Играчите на Луис Енрике вдигнаха оборотите през второто полувреме. Фабио Борини и Франческо Тоти направиха пропуски.

В последната минута резервата Алесандро Матри стреля опасно и в опита си да изчисти топката Симон Каяр си отбеляза автогол. “Вълците" играча с човек по-малко от 68-ата минута, когато Ерик Ламела получи червен картон.