Ювентус направи домакинско 2:2 с Аталанта в мач от 36 кръг на Серия “А” и постави под съмнение запазването на третото си място и автоматичното класиране за груповата фаза на Шампионската лига.

Гостите от Бергамо откриха още във втората минута на мача, когато точен бе Чигарини, но с попадения на Якуинта и Дзанети в 26-ата и 36-ата “бианконерите” постигнаха обрат. Пелегрино донесе точката на Аталанта с гола си точно преди почивката.
 
Равенството, което е седмият пореден мач на тима без победа в първенството, бе изиграно през празни трибуни, след като клубът бе наказан заради расистки обиди отправени от феновете.
 
Четвъртият в класирането Фиорентина е само на точка зад Ювентус, след като гол да Алберто Джилардино донесе на “виолетовите” победата с 1:0 над Сампдория.
 
Дженоа остана на петото място, въпреки домакинското 2:2 с Киево. Ситуацията в дъното на класирането остана неразрешена, след като Торино и Реджина спечелиха своите срещи, а Болоня прати Лече на последното място след успех с 2:1./БЛИЦ