Отборът на Ювентус претърпя поредния горчив хап, след като допусна поражение в гостуването си на Дженоа с 2:3 в среща от 31-ия кръг на италианската Серия А. Домакините успяха да поведат в резултата още в 29-ата минута след гол на Тиаго Мота. В самия край на полувремето двата тима си размениха по едно попадение. Първо легендата на Юве Алесандро Дел Пиеро с 10-ия си гол за сезона изравни за 1:1 в 45-ата минута, след това в ответната атака отново Мота изведе Дженоа напред в резултата за 2:1.

След почивката футболистите на “Старата госпожа” се вдигнаха на щурм да обръщат резултата, но тази вечер късмета не бе на тяхна страна. Въпреки че се добраха до изравнителен гол чрез Винченцо Якуинта в 84-ата минута, защитниците на Юве, улисали се в атака, допуснаха фрапантна грешка при една контраатака на домакините и оставиха непокрит Рафаеле Паладино, който от непосредствена близост засече коженото кълбо за крайното 3:2. Преотстъпеният от Ювентус н а Дженоа нападател, който вкара 3-ия си гол за този сезон с екипа на тима от Генуа, не се зарадва по никакъв начин на попадението, за което благодари единствено, сочейки с двете ръце към небето.

Така след тази победа Дженоа запази четвъртото си място във временното класиране и след този кръг, след като набра актив от 57 точки, а петият Фиорентина е с 55. Ювентус пък твърдо си е на втора позиция със своите 63 точки, но изостава на цели 10 от лидера Интер, който с равенството си 2:2 у дома срещу Палермо днес увеличи преднината. /БЛИЦ