Президентът на Ювентус Жан-Клод Блан се е заел сериозно със задачата да върне успехите на тима. Босът е готов да извади по 25 милиона евро милиона евро за френските национали Карим Бензема и Йоан Гуркюф. 

22-годишният Бензема прави много слаб сезон в Реал (Мадрид), където премина през лятото от Лион срещу 35 милиона евро и не успя да се пребори с Гонсало Игуаин за титулярно място. Той е искан от италианците за заместник на сънародника си Давид Трезеге, който най-вероятно ще напусне.

За идването на Гуркюф може да помогне треньорът му в Бордо Лоран Блан. В последните седмици все по-усилено се говори, че специалистът ще смени Алберто Дзакерони. Халфът, който обра всички индивидуални награди във Франция миналата година, сподели, че ако Блан напусне ще направи всичко възможно да отиде с него. Плюс за Юве е фактът, че Гуркюф игра две години в Милан и е готов да е върне в Италия.

„Старата госпожа” отпадна от Шампионската лига още в груповата фаза, след което не отстранена от Лига Европа. В момента тимът е на седмото място в класирането./БЛИЦ