Треньорът на Ювентус Клаудио Раниери е пред уволнение още преди края на сезона, а за негов заместник е готвен Чиро Ферара, твърдят италианските медии.

Бъдещето на Раниери в “Старата госпожа” изглежда несигурно след вчерашното домакинско равенство 2:2 с борещия се за оцеляване в елита Лече, което не само ядоса феновете на “бианконерите”, но и намали шансовете на тима за второто място в класирането.
 
Според базирания в Торино вестник “Тутоспорт” в Ювентус са готови да “размахат брадвата” за първи път от 40 години и да освободят Раниери. След уволнението на аржентинеца Луис Карнилия през 1969 г. в клуба показват търпение към треньорите си.
 
Според информациите в съблекалнята на тима цари хаос и ключовите играчи, сред които и Джанлуиджи Буфон, са бесни от случващото се. “Тутоспорт” твърди, че треньорът на юношите Чиро Ферара, който е и помощник на Марчело Липи в националния отбор, може да бъде назначен временно за оставащите четири мача от сезона.
 
42-годишният Ферара се радва на голяма популярност сред феновете на тима и може да получи подкрепата им. В по-дългосрочен период се очаква тимът да бъде поет от треньора на Бари Антонио Конте./БЛИЦ