Ювентус приема Наполи в мач от 11 кръг на Серия “А”. Един срещу друг излизат два претендента за титлата, два от най-силните отбори в италианския шампионат. Победата ще даде на единия тим предимство от три точни, но на второто място. Все пак лидер е непобедимият тим на Рома.
 
Третият в класирането е домакин на втория, но двата тима са разделени само от по-добрата голова разлика на Наполи с три попадения. Победа днес ще даде на единия клуб еднолично второто място. Това обаче не беше очаквано преди старта на първенството, когато двата отбора бяха сочени за претенденти за първата позиция.
 
“Бианконерите” и неаполитанците записаха 9 победи, 1 равенство и 1 загуба в първите си 11 мача за сезона. 28 точки за този период е впечатляващо постижение, но не е достатъчно за първото място.
 
След изиграването на 10 кръга Арсенал водеше класирането във Висшата лига с 25 точки, на пет пред втория. Това сравнение просто показва, че Серия “А” стана много по-равностоен шампионат в последно време, след като години наред имаше само по един изявен претендент за титлата.
 
И двата тима имат сериозни проблеми в съставите си преди дербито. Джорджо Киелини получи мускулна травма на тренировка в петък и отпадна за мача. Мартин Касерес се прибра в Уругвай заради предстоящия бараж за световно първенство. Мирко Вучинич и Стефан Лихтщайнер лекуват травми, а Симоне Пепе е вън от строя вече втори месец.
 
Гостите също имат сериозни проблеми. Джандоменико Место скъса кръстни връзки и ще бъде извън игра до март, а Камило Сунига и Мигел Бритос не са още възстановени от контузиите си.
 
НА КАКВО ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ
1.Аржентинският нападател на Ювентус и аржентинският нападател на Наполи
През лятото “Старата госпожа” взе Карлос Тевес, а в Неапол пристигна Гонсало Игуаин. Това беше доказателство срещу твърденията, че големите звезди вече не искат да играят в Серия “А”. Двамата аржентинци започната много силно сезона. Тевес вкара 6 гола до момента, а Игуаин се разписа пет пъти. По време на днешния мач двамата аржентинци ще бъдат следени внимателно, не само от противниковите защити.
 
2.Как ще играе Анджело Огбона?
Заради отсъствието на контузения Киелини идва времето на Огбона да заеме лявата част на защитната тройка на Ювентус. Последният път, когато беше на терена, той опита да си вкара автогол няколко минути след началото на мача. След това обаче представянето му се подобри и доказа, че трансферът му от градския съперник Торино си е заслужавал. Важното е днес да не прави неразчетени подавания назад към Буфон.
 
3.Крилата на Ювентус срещу бековете на Наполи
Интересът към този сблъдък идва от факта, че Кристиан Маджо и Пабло Армеро всъщност не са бекове. Двамата въобще не може да служат за пример за крайни бранители във формация с четирима защитници. Маджо и Армеро по-често мислят повече за атака, отколкото за защита. Именно затова сблъсъкът им с Квадво Асамоа и Маурисио Исла се очертава доста интересен.
 
4.Тактическата битка между Антонио Конте и Рафаел Бенитес
Това ще е един от малкото случаи, в които тимът на Антонио Конте ще играе срещу отбор, който не използва популярната в Италия напоследък схема 3-5-2. Дори Ювентус играе с такава формация. Бенитес обаче предпочита 4-2-3-1.
 
 
1juv.jpgЮвентус – Наполиnapoli.jpg
 
Днес от 21:45 часа
Торино, “Ювентус Стейдиъм”
Съдия: Джанлука Роки
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Огбона, Исла, Видал, Пирло, Погба, Асамоа, Йоренте, Тевес
Контузени: Пепе, Вучинич, Лихтщайнер, Киелини
Наказани: няма
 
Наполи: Рейна, Маджо, Албиол, Фернандес, Армеро, Инлер, Бехрами, Кайехон, Хамшик, Мертенс, Игуаин
Контузени: Сунига, Место, Бритос
Наказани: няма
 
Баланс: 134 мача, 60 победи за Ювентус, 46 равенства, 28 победи за Наполи, г.р. 195:146
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Ювентус спечели 12 от последните си 14 мача на своя стадион
* Наполи е в серия от пет поредни победи във всички турнири
* Два от последните три мача между двата отбора завършиха при равен резултат
* Защитата на Ювентус показва отстъпление. След като получи 44 гола в предишните два сезона, сега “бианконерите” са допуснали 10 попадения за 11 кръга в Серия “А” и 7 в 4 мача от Шампионската лига
* “Старата госпожа” не допусна гол само в два от последните си 14 мача
* Наполи вкара средно по два гола на мач през този сезон