Ювентус победи Милан с 2:1 след продължения в голямото дерби от четвъртфиналите за Купата на Италия. По този начин “бианконерите” повториха успеха си от миналата година, когато пак отстраниха “росонерите”, но на полуфинал.

Изненадата преди мача беше, че Андреа Пирло седна на скамейката. Ветеранът беше посочен в предварителните стартови състави, но в последния момент беше заменен от Лука Мароне. На “Ювентус Арена” гостите започнаха по-силно и поведоха с великолепна комбинация в 6-ата минута. Боатенг на скорост проби по левия флаг през Бонучи, върна от аутлинията към дузпата, Емануелсон елегантно продължи с пета към непокрития Стефан ел Шаарави за 0:1.

Още в ответната атака Себастиан Джовинко центрира отлично към Матри, но нападателят би с глава леко покрай вратата от чиста позиция.

Натискът на Ювентус се увенча с успех в 12-ата минута. Ачерби фаулира Джакерини, Джовинко изпълни вълшебно прекия свободен удар над стената и в мрежата от 21-22 метра – 1:1.

Домакините повече владееха топката, но контрите на Милан бяха по-опасни. В 33-ата минута след нова грешка на Ачерби Джовинко се откъсна сам срещу вратаря Амелия след прехвърлящ пас на Матри, но Атомната Мравка би покрай целта в аут. След почивката играта беше повече позиционна и двата тима се страхуваха да не сгрешат.

Най-чистото положение беше за Милан, но Нианг с глава изкара отблизо топката в аут. Редовното време завърши 1:1.
Домакините нанесоха своя удар бързо. В 96-ата минута Джакерини напредна от своята половина, изведе Де Челие на левия фланг, той късметлийски чукна за Вучинич и черногорецът елегантно копна над вратаря Амелия – 2:1. После Исла пропусна от чиста позиция да реши всичко, а в последните секунди резервата на “росонерите” Траоре би от воле право в тялото на Сторари.
На полуфинала Ювентус ще срещна Лацио, който във вторник би Катания с 3:0.