Ювентус няма спиране в италианската Серия „А“. Старата госпожа победи Интер с 1:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на първенството и вече има 54 точки. Зад лидера са Наполи с 48 и Рома с 47 точки. Трудно някой може да спре Юве по пътя към поредното скудето, още повече, че тимът е и с мач по-малко.

Дербито премина под диктовката на "бианконерите". Още в 3-ата минута Дибала изскочи на удобна позиция и с ножичен удар затрудни Ханданович, но вратарят успя да спаси. 10 минути по-късно отново аржентинецът беше близо до гола и само гредата спаси „нерадзурите“.

В 19-ата се получи опасност пред вратата на Ювентус. Галярдини проби отляво и стреля силно, Буфон обаче внимаваше. После Перишич се оказа в удобна позиция за стрелба и Джанлуиджи с мъка отпрази удара му с глава над вратата. В ответната атака пък Манджукич пропусна от чиста позиция. Секунди преди почивката Хуан Куадрадо се разписа с красиво изпълнение за 1:0. 

През второто полувреме надмощието на домакините се запази. В 48-ата минута Игуаин намери с прецизен пас Пянич в наказателното поле, хърватинът стреля, но Ханданович спаси.

В 80-ата минута се стигна до скандал до скамейката на домакините. Треньорът Алегри смени Стефан Лихщайнер, като пусна в игра Дани Алвес. Швейцарецът бе видимо недоволен от решението на своя треньор и когато стигна до него му потърси обяснение с жестове.

В четвъртата минута на добавеното време Перишич получи директен червен картон, след като отправи реплики към главния съдия Никола Рицоли. 

Така серията на Интер от седем поредни победи в първенството бе прекъсната. Това бе 231-то издание на този сблъсък. „Старата госпожа” има 104 победи, „нерадзурите” – 106.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"